Головна » Статті » Мої статті |
Зима - це час, коли людина почувається найменш захищеною. Короткий світловий день, морози й вогкий вітер, атаки вірусних інфекцій змушують організм працювати в посиленому режимі. А річний запас вітамінів уже вичерпано, тому складно протистояти холоду, застуді, стресам. Проте можна отримати вітаміни з аптечних препаратів. Однак найбільш корисні натуральні джерела - овочі, фрукти, зелень. Вони надають організмові необхідні вітамінні та мінеральні речовини, рослинну клітковину й пектини, сприяють очищенню кишечнику, органічні кислоти, які гормалізують обмін речовин і запобігають відкладенню холестерину в судинах. Звичайно, узимку фрукти менще насичені біологічно активними елементами. Однак серед них є безумовні лідери, які саме цієї пори року мають максимально цілющу силу. Горобина Багато марно обходять увагою горобину. У 100 грамах садової горобини міститься дві третини добової потреби людини в аскорбіновій кислоті. А в чорноплідній – багато каротиноїдів і вітаміну А. Не полінуйтеся і зробіть з горобини все, що можливо – джем, сік, варення! Все це піде на користь вашому організму. Абрикоси
| |
Переглядів: 554 | Коментарі: 6 | |
Всього коментарів: 0 | |